Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÖNKÉNTES SZÁMÜZETÉS

 

       Bizony, ha valakik több mint 40 évet házasságban élnek akkor ne csodálkozzunk hogy bizony töbször-szépen kifejezve- nem tűrik egymást. A bibliában is meg van irva hogy Ádám egy idő mulva vissza küldte Évát az Istennek mert nem birta a sok dumáját. késöb viszakönyörögte,mert rájött: Mégis jobb vele mint nélküle. Egy férfi és egy nő, szellemileg és fizikailag, sokat különböznek és nem kel csodálni hogy gyakran nem férnek össze.  Szerintem az volna a csoda ha az együtéllésük során mindenben egyeznének. it csak az a kérdés hogy tudnak-e egyeztetni. Általában a  házasság első éveiben ez még sikerül. Ez azzal magyarázhato, hogy a házastársak nemi kapcsolata eleinte sokkal intenziveb és az ágy mindent kibékit. De későb nem és halmozodnak a megnemegyeztetet problémák, ami egy rosz napon robbanáshoz vezet, vagyis veszekedéshez. A legfőb oka a veszekedésnek onnan ered hogy az asszony az apro - nem ép mindég fontos- házi munkával le van foglalva reggeltül estig, a ferfi meg csinálja a fizikailag és műszakilag nehezeb házi teendöket. Emiat Gyakran csinál pihenőket valamikor napokig is. Foglalkozik valami szellemi munkával, sakkozik, olvas, keresztrejvényez, konputerezik,stb.ezt lássa az asszony nem talája hogy egyenlőek a dolgok és megkezd duzzogni és szemrehányásokat halmozni, sőt sértegetni.

          A gyakori veszekedések odáig vezetnek hogy megjön a harag. Ennek elkerülésére  a házastársak halgatással védekeznek, elkerülik egymást. Úgy néznek egymásra mindha egy bútor lenne. Egyszoval nem tűrik egymást. Ez sajnos igy van minden házasságban. (nem ismerek kivételt). A műveltebbek mások előt az eltéréseket nem mutatják. A töbieknek a viszonyárol az egész útca értesül.

         Ennek megoldása érdekében, én is sokat tengőtem a megoldáson, a jobb légkőr elérése  miatt. Arra jöttem rá hogy időnként elmegyek, vagyis kimegyek a vikendházba egymagam egy pár napra. Hogy féreértés ne essék hivtam a nejemet-is de az nem-el válaszolt és igy szabad let az út. Azt tapasztaltam csak, két három napi szétvállásunk utáni visszatérésemkor, hogy sokkal  jóbb légkőr van a házban. Ez annak is magyarászhato, hogy én is láttam mijen az életem nélküle. Kint is megvan a TV, rádio, ujság és a laptopom de magamnak kel föznöm, mosogatnom, takarittanom stb. És hiányzik a társalgo! De őnéki is milyen lehet nélkülem. Még ha let volna szerencsém hogy kilyukad a bicikli gumija vagy kidob a villanybiztosito vagy eltörik a kapa nyele stb. - akkor még jobban hiányoztam volna neki. It azt is észre vettem menyire megjavult a pozitiv gondolkodásunk egymás iránt. Figyelmesebek lettünk egymás iránt, jobban válogatjuk a szavakat és kerüljük a sértő szemrehányásokat. 

         Persze hogy a házassági problémák megmaradtak, azoknak az egyesztetései még hátramaradtak, csak most sokkal job légkörben zajlanak. Vagyis, a házaság csak úgy maradhat fen ha megvan a kompromiszumra készség mind a két oldalrol, ha ez nincs akkor jön a vállás.

       Sok férfi probálja másféleképen  megoldani ezt a problémát. Eggyesek eljárnak a kocsmába és végül az alkoholban találják a vigaszt. Jobbik esetben elmennek gyakran pecálni. Ej, hány pecással  beszéltem akik azt mondták: Csak azért jöt ki, hogy nelegyen othol az asszonyal

       Én ezután úgy határoztam: Hacsak birok- időnként- elmegyek! Csak a sok szúnyog és a rosz idöjárás birnak elriasztani  ettöl az elhatározástol, persze meg ithol az elhalaszthatatlan munka.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

agnesa.varongi@spray.se

(Varangi Agi, 2009.11.01 16:53)

Szeretem az iradatait batya!
Sok népnek, aszony és férfinek, igazán töbszer kellena elmeni egymástol hogy jobban éreze mi hiánzik a páraságba!Ès hogy minek lehet köszenetet adni.
Sokszor elfelejtjyk a sok kicsi dolgokat amit a pàrunk minekynk megcsinàl és megad. Igen kell vigyázni a pozetiv gondolatokat és lékört!
Segitteni egymásnak megtatrtani jó emberi módot!!
Sok puszit magának Àgitol!